Persoonlijke begeleidng

Wat we niet kunnen voelen, kunnen we niet helen  –  Anodea Judith

Ben je op zoek naar een andere benadering van het leven, in een richting waar jij heen wilt? Ben je op zoek naar een diepere betekenis van je leven? Iedereen kent wel het verlangen naar leven, werken en liefhebben, dat spontaan en moeiteloos is. Waarin je ontspannen en open, helder en actief kunt zijn. Waarin je zacht en tegelijk krachtig bent. Je blik is wijder, je adem ruimer en er is een open contact met je omgeving.Vanuit deze wijde blik verwerf je, wat er altijd al is: Levensenergie.

In werkelijkheid zijn we altijd met deze oorspronkelijke energie verbonden, maar in ons dagelijks leven kunnen we het contact hiermee verliezen. We kunnen zodanig verstrikt raken in onze gedachten, gevoelens  en patronen, dat het lijkt alsof we vastlopen. Gevoelens van angst, verdriet, onrust, wisselende stemmingen, woede en vermoeidheid kunnen het gevolg zijn.

Deze gevoelens kunnen zich bij uiten in lichamelijke klachten, slapeloosheid, rusteloosheid, weinig energie, conflicten op werk of thuis. Vanuit dit blikveld is er een voortdurend streven, uitreiken naar iets dat anders is dan wat er is. Doen in plaats van zijn. Dan ontstaat er en groot verlangen naar rust.

Essentie coaching is een ingang om je persoonlijk te ontwikkelen. De basis is direct ervaren . Vanuit dit direct ervaren leer je anders om te gaan met zogenaamde belemmeringen in het leven en jezelf te zien als een bron van energie. Van daaruit ontstaat persoonlijke en spirituele groei.

De werkwijze brengt je bij de kern van gedragspatronen en de reacties die daar uit voort komen. Die reacties zijn automatische reflexen en veroorzaken dat je het contact verbreekt met jezelf en anderen. Denken , voelen en willen ( handelen) zijn niet verbonden. Door dit bewust te ervaren, krijg je inzicht en meer acceptatie van wat er is. Je hebt dan de keuze om het anders te doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s