Gespreksgroepen – dialoog en socratisch gesprek

Dialoog :

The longest silence is the most pertinent question most pertinently put. Empathically silent. The most important question, whose answers concern us more than any, are never put in any other way. Thoreau.

Wat
De dialoog is een gespreksvorm, waarin de bijdrage van ieder groepslid als onontbeerlijk beschouwd wordt voor de ontwikkeling van de groep of de organisatie.
In de dialoog staan wederzijds respect, luisteren en authentiek spreken centraal. Dit zijn de pijlers voor het gemeenschappelijke (collectieve) denken van de groep en de instrumenten voor persoonlijke ontwikkeling en effectieve communicatie

Voor wie
In een dialoog spreken de deelnemers met elkaar over zaken  die hun aan het hart gaan. Dit kan in een groep op open inschrijving maar ook binnen een team of rond een specifiek thema.
De deelnemers aan de dialoog geven openheid over hun eigen zienswijzen en ervaringen. Moeilijke onderwerpen worden niet vermeden, maar op een nuchtere en realistische manier onder ogen gezien en besproken. Er is ruimte voor verschillen en voor ieders eigenheid. Er is ook ruimte voor stilte en voor de wijsheid die in de innerlijke stilte te vinden is. Na verloop van tijd ontstaat een gevoel van verbondenheid in de groep, dat gebaseerd is op wederzijds respect. Niemand hoeft zich aan te passen aan de normen van de groep. De verbondenheid in de groep kan leiden tot gezamenlijke creativiteit, waarbij juist gebruik gemaakt wordt van onderlinge verschillen.

Voor meer info: ingridweurman  06 52416461

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s