Communicatie

“The most personal is the most universal.”  Henri Nouwen

Wat: Veel kennis in organisaties blijft impliciet ( =onuitgesproken), gaat verloren of leidt tot problemen in de communicatie. P. Senge  In deze training wordt zelf-bewust gedrag van de deelnemer gevraagd om van daaruit de eigen communicatie te onderzoeken.
De bereidheid om naar zijn/haar eigen aandeel in de communicatie te kijken is wezenlijk. Ruimte voor het begrijpen en accepteren van de verschillen en de meerwaarde van “ een andere kijk op zaken” wordt ervaren. Men wil elkaar leren kennen en aanspreken. Communicatie gaat immers over wederkerigheid.

Tijdens de training wordt er gewerkt met verschillende werkvormen. Voorbeelden: observatie van non-verbale communicatie, praten over oordelen en beelden, vanuit spelsituaties herkennen van eigen raakpunten, oefenen met communicatievaardigheden De dagelijkse werkpraktijk/ervaring is het uitgangspunt. In overleg wordt gebruik  gemaakt van praktijkvoorbeelden van de deelnemers. Je wordt  aangemoedigd om constructieve feedback te geven Ik sta garant voor een veilige leeromgeving waarin deelnemers met en ván elkaar leren. Tijdens de  training is humor een belangrijk ingrediënt. Intensiteit en tempo worden afgestemd op de groep .

 Voor wie: Groepen en teams die het belang van een goede communicatie (h)erkennen en daar nog meer kwaliteit in willen ontwikkelen. Groepen en teams waar thema’s spelen als: als diversiteit, miscommunicatie,verandering, nieuwe ambities en inspiratie, fricties, te doelgerichtheid en nieuwe teamvorming.

Op aanvraag: info www.van-zelf.nl
Ingrid Weurman 0652416461

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s