Als het nieuwe komt, wijkt het oude

Voor veel mensen kan deze tijd ontmoedigend zijn. Het lijkt alsof veel dingen die vroeger werkten niet meer werken. We zijn gaan geloven dat de materiële wereld de enige werkelijkheid was. We hebben ons geluk gezocht in geld,werk, bezittingen, roem, positie, macht en tegelijkertijd hebben we ons ook verloren gevoeld. De snelheid en de hoeveelheid aan informatie heeft ons weg gehaald bij rust,ruimte en aandacht voor onszelf en de ander. De oorspronkelijke bron, die in onszelf is zijn we vergeten. Ons verlangen naar liefde en bevrediging proberen we van buitenaf te pakken te krijgen. We hebben het gevoel dat het leven en de ander ons niet geeft, wat we nodig hebben. De leegheid die we in onszelf voelen, willen we opvullen. We durven geen risico’s te nemen. Creativiteit verdwijnt. We laten onszelf en de ander los. All-een wordt eenzaam.

De waarheid over deze aarde is echter anders! De aarde is een oneindig mooie en voedende plek om te zijn. Bewust-zijn maakt dat je het contact kan ervaren met de rust in je-zelf. Stel je voor, dat je morgen, de eerste dag van het nieuwe jaar, begint met er op te vertrouwen dat er een natuurlijke levensstroom is. Door gehechtheid los te laten en te accepteren wat er is, raak je ontspannen. Kun je jezelf zijn. Door te stoppen met wat niet werkt en te onderzoeken wat wel werkt, zet verandering zich van-zelf in. Vervulling kun je vinden in wat je dagelijks doet. Niet later, maar nu. Door te zijn wie we echt zijn, kunnen we doen waartoe we ons geroepen voelen en zullen we krijgen wat we graag willen.Dat vraagt moed!! Wat een uitdaging voor het nieuwe jaar, om echt het nieuwe te laten ontstaan en het oude vaarwel te zeggen, vol vertrouwen. Ik wens jullie een mooie overgang naar het nieuwe jaar!!

2 Reacties op “Als het nieuwe komt, wijkt het oude

  1. Hé Ingrid, moest een paar keer aan je denken onlangs en lees net je mooie laatste blog over “het nu” en je natuurlijke levensstroom gaande houden in het nieuwe jaar. Alle goeds voor jou in 2015! Hartelijke groet, Pieter de Koning

  2. Dank Ingrid,

    Graag tot ziens in dit nieuwe veelbelovende jaar!

    Mei freonlike groetnis, Khoji Wesselius

    Verzonden met Windows Phone ________________________________ Van: Van-Zelf Verzonden: ‎31-‎12-‎2014 15:39 Aan: Wesselius, Khoji Onderwerp: [New post] Als het nieuwe komt, wijkt het oude

    ingridweurman posted: “Voor veel mensen kan deze tijd ontmoedigend zijn. Het lijkt alsof veel dingen die vroeger werkten niet meer werken. We zijn gaan geloven dat de materiële wereld de enige werkelijkheid was. We hebben ons geluk gezocht in geld,werk, bezittingen, roem, posit”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s